La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Nous goigs de Sant Magí, venerat al pedronet de Copons

Dissabte, 25 d’abril del 2015, a les 5 de la tarda, a l’església parroquial de Santa Maria de Copons (Anoia), es farà l’acte de presentació de la primera edició dels Goigs a llaor de Sant Magí, venerat al pedronet de Copons amb edició de Gogistes Tarragonins.

Tot i que la lletra és la clàssica dels goigs del santuari de Sant Magí de la Brufaganya, amb estrofes dedicades a Copons, la música és de nova composició.

A la presentació hi participaran el Sr. Adolf Quetcuti (president de la Confraria de Sant Magí màrtir de Tarragona), el Cor Trinvant de Calaf i els Músics de Copons. Seguidament a la presentació dels goigs, se celebrarà una missa de vigília en honor a Sant Magí, i, com a cloenda, hi haurà coca per a tothom!

Aquesta celebració, que representa una cita obligada per a tots els amants dels goigs i/o devots de sant Magí, es portarà a cap gràcies a la inestimable col·laboració de la Parròquia de Santa Maria de Copons i de l’Ajuntament de Copons, així com dels Gogistes Tarragonins i dels veïns del poble.

Paral·lelament a la presentació dels goigs, l’Ajuntament de Copons col·locarà una placa commemorativa al pedró de Sant Magí, on s’hi podran llegir les estrofes dels goigs pròpies de Copons, tot ennoblint una mica més aquest racó tan estimat de la vila.

 El pedró de sant Magí de Copons fou rescatat de l'abandó l'any 2011. La petita i atrotinada imatge que hi havia en aquell moment, així com la fornícula, foren restaurades i tornaren a fer goig. La recuperació del pedró, i, encara més, la compra per col·lecta popular de l'actual imatge i la seva benedicció el 13 de gener del 2013, després de la desaparició de la que tot just havia estat restaurada, han fet redescobrir als coponencs aquest patrimoni comú.

Tot i la senzillesa del pedró, "sant Magí" ha deixat una empremta inqüestionable a Copons: dóna nom a un carrer, a una de les entrades al poble i a un dels aparcaments municipals.

Aquests goigs a llaor de sant Magí, venerat al pedronet de Copons, que ja es van preestrenar amb joia el passat 6 de juliol del 2014, amb motiu de la segona visita pastoral del bisbe de Vic, Romà Casanova, neixen amb el desig d'honrar amb més solemnitat sant Magí, tot acompanyant les celebracions que li són dedicades des de que es va recuperar el pedró de Copons, destacant-ne la benedicció i repartiment de l'aigua miraculosa que es du a terme per la festa major d’estiu.

Directiva de cookies

Este sitio utiliza cookies para el almacenamiento de información en su equipo.

¿Lo acepta?