La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Reliquiaris. Exposició a L'albergueria de Vic

Aquest vespre (17 d’abril de 2015) s'ha inaugurat, a L'albergueria: Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic, l'exposició Reliquiaris. Aquesta és una breu crònica de la inauguració i algunes imatges:

Una interessant conferència de Rober Baró, prevere i historiador, amb el títol de "Les relíquies: usos, abusos i significats" ha servit de contextualització i de veritable exercici de realisme al voltant de les relíquies i la seva devoció al llarg de la història. El lloc ha estat ben escaient, la sagristia de la Catedral de Vic on es conserva un magnífic armari reliquier barroc que havia contingut algunes de les relíquies antigament preservades al temple. Una visita a la cripta romànica, com a lloc original de culte a les restes sacres, ha servit de punt inicial a la magistral i amena dissertació inaugural.

Posteriorment, s’ha procedit a la visita a l’espai de L’albergueria on s’han pogut contemplar els diversos formats de reliquiaris que, en algun moment, han estat objecte –com a continents de relíquies- de veneració en parròquies de la diòcesi vigatana. S’hi pot veure l’evolució des de l’edat mitjana, com a petites lipsanoteques dipositades als reconditoris de les ares d’altar per a la seva consagració fins als reliquiaris antropomorfes que reprodueixen la part del cos humà d’on s’atribueixen, passant pels formats diversos tipus ostensori o pediculats i d’altres. Alguns són veritables peces artístiques d’orfebreria i d’altres, més actuals, simples targetes o medalles.

És, sens dubte, una mostra prou interessant per no deixar-la escapar. A més, estan previstes, per a les properes setmanes, una segona conferència i una visita guiada  relacionada amb els sants enterrats a Vic.

Seguirem informant... De moment, però, aquí teniu unes imatges de la inauguració:

Directiva de cookies

Este sitio utiliza cookies para el almacenamiento de información en su equipo.

¿Lo acepta?