La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Sant Nonnit, Nonet o Nonici de Girona  

Nonnit, Nonet o Nonici de Girona  (abans 621, ? - † 636, Girona) fou successor del bisbe Joan de Bíclarum a la seu episcopal de Girona. Havia estat monjo, potser abat, d’un monestir que podria haver estat prop a la mateixa ciutat. Com a bisbe gironí va assistir al quart concili de Toledo, l’any 633 on va signar en quart lloc després dels bisbes metropolitans.

Sembla que era un gran devot de sant Feliu l’Africà i se li atribueix la redacció d’un himne al màrtir gironí. La seva figura és recordada per dos escriptors de l’època. Ildefons de Toledo a la seva obra De viris illustribus en fa una important ressenya. Ens diu que era monjo i que era de clara simplicitat, sant en els seus actes. Sant Brauli de Saragossa l’esmenta en una de les seves cartes on dóna notícia de la seva mort i li dedica unes sentides paraules.

En santorals del segle XIX es recorda la seva festa el 3 de novembre. Ildefons de Toledo, en esmentar la santedat de Nonnit en diu que, tant en vida com ja mort, havia obrat miracles. La seva canonització, però, era de tipus popular i tradicional, inicialment circumscrita a la diòcesi.

Font: Diccionari de sants històrics catalans. Sant Vicenç de Castellet, Farell, 2011, p. 84

Directiva de cookies

Este sitio utiliza cookies para el almacenamiento de información en su equipo.

¿Lo acepta?